VÅRE OSTER
STEINFJORDING
Fjorden utenfor gården har gitt navnet til vår mest solgte ost: Steinfjording!
Dette er en ren hvit geitost, der naturen, beitet og gresset rundt gården har satt sin smak på melken.
Steinfjording Naturell kommer med ulik lagringstid fra noen måneder, til flere år. Den kommer i naturell i tillegg med ulike urteblandinger etter sesong, som for eksempel havsmak (med trøffeltang og butare), bukkehornskløver, brennesle og nøkkelost.
Steinfjording vant sølv i NM for ost i 2019.
NORDLANDSOST
Denne osten består av en blanding av melk fra ku (85%) og geit (15%) fra geitene på gården. Vi får kumelken til denne osten levert gjennom Tine, fra en gård i nabobygda vår her i Steinfjorden.
Osten modnes i minst et halvt år og har en fyldig smak, og en spesiell god ettersmak. Dette er en svært populær ost, og våre kunder sier den smelter i munnen.
Kumelken er ikke økologisk og dermed er Nordlandsosten den eneste osten fra oss som ikke er Debio godkjent.
Nordlandsost vant gull i NM for ost i 2019.
VINTERLYS
En fast blåmuggost produsert på fersk geitmelk. Den har en middels kraftig smak og er mindre salt og fet enn de fleste blåmuggoster.
Vi synes at blåmugg - geitmelk smaken kommer godt fram.
SOMMERSNØ
En fersk chevre, modnet med melkesopp.
Den har en kremaktig struktur og er middels kraftig i smaken. Kombinasjonen av geitmelk og melkesopp gir en frisk, men moden smak.
Den produseres av upasteurisert dagsfersk geitmelk.
FATOST
En fetaost, modnet i saltlake på fat.
Vi selger den helt naturell, skjært opp i firkanter i kaldpresset økologisk rapsolje med en blanding av urter, tørket tomat og paprika.
Kan også fås som blokk, uten olje og urteblanding.
STEIKEOST
Steikeost er en av våre nye oster! Dette er en halloumi.
Vi begynte å produsere den fordi kunder lokalt i Lofoten ønsket en steikeost produsert av fersk lokal geitemelk.
Osten har blitt populær og selges nå til flere restauranter som har osten på menyen.